Saturday, March 19, 2011

mOre Than WoRdsSSss



Saying I love you 
Is not the words 
I want to hear from you 
It's not that I want you 
Not to say 
But if you only knew 
How easy 
It would be to 
Show me how you feel 
More than words 
Is all you have to to 
To make it real 
Then you wouldn't 
Have to say 
That you love me 
Cause I'd already know 

What would you do 
If my heart 
Was torn in two 
More than words 
To show you feel 
That your love 
For me is real 
What would you say 
If I took 
Those words away 
Then you couldn't 
Make things new 
Just by saying 
I love you 
More than words 
More than words


 

Now that I've tried to 
Talk to you 
And make you understand 
All you have to do 
Is close your eyes 
And just reach out your hands 
And touch me 
Hold me close 
Don't ever let me go 
More than words 
Is all I ever 
Needed you to show 
Then you wouldn't 
Have to say 
That you love me 
'Cause I already know

IKtibar TSUnami JEpun

wahai warga Malaysia..!!
11 Mac 2011 lalu, seluruh penduduk dunia gempar. Jepun dilanda gempa kuat, berkekuatan 8.9 pada skala Richter.Gegaran dikesan pada kedalaman 10 kilometer dan 125 kilometer di timur Jepun atau kira-kira 380 kilometer ke timur laut Tokyo. Bandar Onahama di utara Jepun kemudian turut dibadai ombak tsunami setinggi enam meter.







Selepas itu diikuti dengan letupan reaktor pertama di nuclear power plant pertama di fukushima pada hari sabtu (jepun ade 2 nuclear power plant, di mane setiap power plant ade 6 unit reaktor) dan pada hari ini, baru sahaja tadi jam 11 jepun, reaktor ketiga pada nuclear power plant yang sama telah meletup. di kedua-dua letupan, radioaktif tersebar ke udara dan ianya merisaukan semua orang di sini walaupun kadar radioaktif yang tersebar tidak membunuh. sehingga kini, dalam 160 orang dianggarkan telah terkena kesan radioaktif tersebut.






dan yang paling mengejutkan aku ialah jepun adalah sebuah negara yang sangat moden dan canggih serta teknologi yang sarat ley kne tsunami. siapa sangka negara maju yang memiliki pelbagai jenis teknologi tidak mampu menandigi kuasa Allah. walaupon jepun sebagai salah satu negara yang mengamalkan sunnah nabi dulu, tapi yang  paling penting dan paling jelas ialah agama amat penting dalam sesebuah negara yang maju atau pon mundur, 


ada member bertanye


 member aku : nper yang ko nk cibuk2 psal negara org lain..??
 aku               : cecuba law bnda nih jadi at kita, n org len x pk hal negara kita..??


aku tnya dia blik...
so, senyap trus,,


amat malang betullah spe yg pk cm uh..

lagi satu,
Tiada kenyataan rasmi Perdana Menteri kedengaran, laporan ala kadar terhadap bencana luar biasa ini terus dihalakan pada soal ekonomi. Bukan ekonomi Jepun, tetapi kepentingan negara kita, rakan niaga setia negara matahari terbit itu dari dahulu lagi. Itulah bukti keperihatinan kita. Agungkan?
Dan paling mengharukan masih ada golongan yang belum nampak tanda-tanda atau amaran Allah ini, malah menyifatkan gempa bumi dan tsunami yang melanda timur laut Jepun kepada pembangunan pesat dan perubahan iklim dunia. Apa seyh~~?
Bukalah mata wahai seluruh rakyat Malaysia. Tragedi hari jumaat lepas bukanlah tregedi luar sangkaan tetapi itu adalah perkara yang telah Allah aturkan. Di mana kita perlu melihat bahawa kejadian ini dipenuhi dengan pelbagai peringatan. Awas kita sebagai umat Islam atas peringatan Allah yang berbunyi :
"Apakah penduduk negeri itu merasakan aman dari bala Allah pada waktu malam ketika mereka sedang tidur. Apakah penduduk negeri itu merasa aman dari bala Allah pada waktu pagi sedang mereka bermain atau bekerja. Apakah mereka merasa aman dari azab Allah (jadi mereka boleh hidup berseronok hingga melanggar hukum Allah). Tidaklah yang merasa aman dari azab Allah melainkan orang yang rugi." (Al-A'raaf 98-99)




ambillah iktibar dari apa yang berlaku..

 Percayalah tiada perkara yang amat penting baik kepada pemimpin golongan atasan atau hamba golongan bawah selain takwa kepada-Nya. Jangan khuatir kita mundur dari kemodenan, jangan gusar dengan kejatuhan ekonomi, jangan khuatir dengan prestasi negara yang merudum.
Hal ini kerana dengan mengambil Islam secara keseluruhannya, sesebuah negara pasti akan gemilang. Ambillah contoh bagaimana Nabi memberi contoh dalam mentadbir sesebuah negara dan bagaimana cemerlangnya sebuah tamadun khulafa Ar-Rasyidin satu masa dahulu. Mereka telah menunjukkan sample  terbaik buat kita semua supaya bisa belajar dan mengambil iktibar daripadanya.
insyaAllah...

Friday, March 18, 2011

[Permulaan huruf nme aien]
N- Baik hati dan rapi dalam berpakaian. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati dan kurang percaya diri.

A- Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

R-Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai. Bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Terlalu mengawal bicara ketika marah.
[err... btol ker nih??]



Tuesday, March 15, 2011

4 the rest of my life..~~

 For The Rest of My Life – Maher Zain
I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart
I was always thinkin’ that love was wrong
But everything was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say


Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you, loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I… I`ll be there for you
I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You’re my wife and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah
All I know I found myself
I feel so strong
Yes! Every thing was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say
Chorus



I know deep in my heart
And now that you’re here in front of me
I strongly feel love
I strongly feel love
And I have no doubt
And I sing it loud that I will love you eternally
Chorus
I know it deep in my heart

Monday, March 14, 2011

Kehidupan kita sebagai student...!!


Assalamualaikum,,
Hidup sebagai seorang student memang x dpt dinafikan lagi amatlah stress,,

mak oihh!! berat nyer,..


Sebab tu ada yang release tension dengan,,


Bersukan,,
Berehat,,

penatnyer.....

Main muzik,,
Dengar muzik,,
Merokok,,
Merempit,,
Dan ada juga yang mencari cinta,,
Dan stess bertambah bila putus cinta,,
Tak kisahlah macam mana pon,,
Yang penting kita study,,
Biar sampai kita tertidur,,
Biar sampai jadi robot pon,,
Kalau ada yang mengutuk kita pekakkan teliga jer,,
Asalkan kita Berjaya dan menjadi hero agi diri kita,,
Dan ingat,, buat apa-apa kenelah IKHLAS..!!!

Thursday, March 10, 2011

miss cgt3...

Assalamualaikum
Rindunya pada blog,...
Dah lama x abis an masa nk tulis blog..
1st coz demam..




2nd coz bz  cikit ..
Banyak assgmnt..




3rd broadband problem...
Cdey toll ah..
Nk wat keje pon ssh coz xde broadband..
Nk cari contoh design yg cun2 pon ssh..
Law nk cari dalam buku bkn x leh..
Tp ssh ckit..
Nk kne g library,
Mmg malaz nk g sne...
Coz ada manusia yang kurang aku gemari..
Huhuhu
X bek toll ah aku nih
Suka suki aty aku jer nk benci org,,.
opssseyyy...
bkn  x  suka
tapi  kurang suka at dia..
ok..
bia kan dia..
let go..
hah..!!
aku an demam ari tu..
dpt MC cam dpat sijil maty jer aku rasa..
coz jarang n sepanjang aku at  johor nih
x pernah lagi aku dpt MC..
n 1st time aku  g klinik at cni..
tp.. demam nih menginsafkan aku taw..
mmg insaf bile da sakit,
manusia,.....
mmg cm uh..
hurmm...
an aku sakit,
nk bangun pon x larat sangat..
pening, bile bangun jer nk muntah..
n pecah rekod coz x makan dlm masa 6 hari..
mnum  only..
tu  pon mnum air kosong jer..
mnum pon nk muntah..
erm..
masa demam ni gak aku dpt knal kawan aku cm ner..
ada yg  tolong tgok jer..
ada yg smpai nangis coz cian tgok aku dmam..
ada yg tolong amek bwak g klinik..
mmg aku syg pada kwn2 yg dah tolong aku..
trimas korang..
tolong beli an mkanan,
air kelapa...
sedap air kelapa uh..
tp setiap teguk ku mnum mesti muntah..
bese r orang demam an..
huhuhuhu
aku x ckap pon at mak aku yg aku dmam..
hehhee
t dia wsau lak law aku bg taw..
t x psl2 flight ke JB..
ohhhh..
tidakkk..
huhuhu
bia lah..
hope di ampunkan dosa anak mu ini..
hehehheehehe
k r..
t ada masa aku abiz an masa aku disini ag,,..
sampai ketemu ag,..
huhu
ayat jiwang lak an..
huhu
k..
assalamualaikum..
trimas coz bace..

K.I.T.A



ASSALAMUALAIKUM.....!!!

saya......

NURUL AINI ROS

membe2 saya yg dsayangi.....

FATIN FARHANA SHAHUDIN

EMIGEN JONATHAN QUIBAN

MOHD ASHRAF KAMARUDIN

SITI HALEDA ABD WAHAB

SITI ZALEHA HARUN


&

senior yg dihormati dan kami sayangi...

RIZAL MAKDI

ini yang rapat ngan aku....
yg len jgn kecik aty k..???
maybe jarak yg memisah kan kita...

AIEN,ATYN.MIMI,ACAP,LEDA,LEHA
* KEMBAR 6 *

sehati SEJIWA seraga SEKATA sekawan SERABAIIIIIII....!!!!!
HAHAHAHAA~~

KITA SUMERR...:::


ABG IJAL::



AIEN :: 




ATYN::


LEDA::



LEHA::


MIMI::

ACAP::



N

::HAPPY EVER  N AFTER::
HEEHEE~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...