Monday, January 30, 2012

undang-undang unik seluruh dunia :P

THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.
SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.
SWEDIA :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.
KOREA SELATAN :
* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.
SINGAPURA :
* Dilarang berjalan (bogel)
* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.
UNITED KINGDOM :
* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.
MEXICO :
* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat “memprovokasi†rakan kerja selama jam kerja.
* Dilarang memaki di tempat umum.
AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.
YUNANI :
* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.
KANADA :
* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.
* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.
PERANCIS :
* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.
ISRAEL :
* Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.
AMERIKA :-
- ARIZONA :
* Dilarang memandu tanpa kasut.
* Dilarang bermain domino di hari Minggu.
* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
* Dilarang memandu dengan mata tertutup.
- ALASKA :
* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
* Dilarang memberi minum bir pada rusa.
* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.
- ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.
- CALIFORNIA :
* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.
- COLORADO :
* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.
- CONNECTICUT
* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.
- FLORIDA :
* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.
- WASHINGTON :
* Dilarang menyusui anak di tempat awam.
MALAYSIA
* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang =)

Saturday, January 28, 2012

mari bekerja :D

ok..ok..ok..

today i wanna talk about WORK..~
pehal tetibe speaking nih..? 
aishhh..
ok..ok..
arini seperti bese lah aku kebosanan di tempat keje..
maklum lah keje dah settle la katekan.. 
hihi~  :D

sumpah aku penat giler arini..aku x taw aku wat ape smpai pnat giler..
okey..
aku bkn keje makan gaji..
aku practical student at cni..
means at tmpat aku ber'LATIHAN INDUSTRI' ni lah..

aku wat kad kawen  :D
so, sesaper yg nk tempah kad kawen yg comel2..
boley lah bgtaw at aku.. 

special price..- mcm aku yg bos lak an nk bg diskaun,,
tp mmg ad diskaun pon taw..
hahaha




p/s :: aku rindu nk blaja la...  :(

Thursday, January 26, 2012

0ut~

seperti tajuk di atas <OUT>
aku arini asyik kuar je..
mentang-mentang bawak kete arini
:: kete sewa 0keh...!
hahahaha~!!

penat sangat .. bru jek sampai umah..
tetibe membe aku kata x yah kuar dah..
bru gat nk g mcd...
aku nih kki mcd ckit..
antare KFC,PIZZA HUT N MCD..
1) PIZZA HUT
2) MCD


-


-



-


last sekali bru KFC...
cian kat KFC..
hahahaha~
okey.. mate un dah cm x ley nk bkk dah..
so..
zzzZZZZ~ KRooo00hhhh300x~!!!
nitezzz...
ASSALAMUALAIKUM....  :D

Friday, January 6, 2012

tanpa mu~

kalau tengok tajuk...
org kata msti kekasih..
hahaha..
mestila x..
ok. aku rindu giler gn mak aku..
tah lah.. 
org kata bile lg nk jauh dr mak
mmg lah
tp aku da slalu sgt jauh gat mak aku
tape arr...
t balik gak kan..
miss u my mum <3


p/s :: rindu at mak tp xnk ckp.. huhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...