Wednesday, February 29, 2012

# 1 wajib before tidur #

perkara wajib sebelum tido yang pertama
:D


video

aku sangat suka kan lirik lagu ni
lagu ni suh tido..
tapi aku tetap tak boley tido
hahaha
:D





^
.
.
.
.
.


gambar xde motif !
:P

the Date

the DATE
29.02.2010

hurm... 
4 tahun sekali uh..

ekceli...
nak cite..
perjalanan idup aku ari ni
bangun pagi tadi mak aku call
then
mak aku cakap
"kalau nak kawen igt pesan mak, 
hantaran mak nak sekurang-kurangnya 50 000 a.k.a 
50 RIBU"

mmg mak aku igt aku kawen gn Datok kan mak :D
bhahahaha  :D
mak.. law macam tu kan mak
mmg x kawen lah anak bongsu mak nih
:P

bi0r lah
stll young what..  :D
siyez ni
muda lagi okeyh!

then, erm..
knape ek dia asyik mesej aku je
aku rimas lah
aku x suka di kongkong
dia wat aku macam 'bini' dia
huh!
bosan

hey u =.=''

kau kawan aku je taw 
bkn lah bibik kau
bkn juge anak kau
apetah lagi bini kau
huh!

*mengeluh je aku nih
-------> sila jgn tiru perangai aku <------
ok?!

good girl and boy  :D



p/s :: mak aku suh kawen gn org yg dekat2 je. t balik raye xde la gadoh.
TAKNAK!
k.bye

10 item/stuff i can't live without

holla !!! assalamualaikum!!!



10 benda yg sgt aku perlukan dlm kehidupan seharian!!
jap.. nak pkir jap..
hahaha..
hurmmmmm...
haaaa~
-

-


-


-




1.
my lubblly lappy..
kau je lah yg aku ade wahai ACER...
hahaha..

2.
handphone..
sgt2 pnting..
ssah nk idup woo law xde...

3.
tandas!!!
penting taw~
ade ke org  yg xgne tndas skung ni..



-


-



4.
broadband !!

camne nk on9 klu xde mizz bb ni ye tak?!


5.
cemin mate 0r contact lens~
huhuhu.. 
tak gerak la aku stu hari..
tak nmpk ape2 weyh..

6.
muzik bole trmasok x..??
ari2 klu nk tenang kn otak mmg aq dgr lagu je..

7.
my wallet..
sume ad dlm wallet tuh..
xde wallet xleh g mne2..


errr... ape lagi ek?
penin la...


8.
H2O
a.k.a
air kosong
mmg aku tak boley idup tanpa mu~

9.
tudung kepala
bkn tudung saji ek
xde tudung tak keluar rumah lah aku...


10.
paling penting



OXYGEN
:D





errr..... boley lah kot ek?





....TaMMaT....

Tuesday, February 28, 2012

kebosanan+kesakitan

seriusly
penat+ngantuk+bosan+sakit+......   sakit?
errr .. sakit hati.. bhahaha :D
dahla... 
mak kata tak guna simpan dendam
so
aku dgn  dalam kerelapaksaan nya
aku pun melupakan apa yang dah jadi

MANA BOLEH?!

aku tak lupa
mmg tak akan lupa
but juz let it go
mak kata nanti hati lagi sakit law dendam

aku tak pena dendam
nanti takut terbiasa t susa
dangerous

btw malas nak pikir hal ue lagi

walaup0n org ue kite percaya sgt2
erm...
susah kan bila dah percaya kat org
dia buat kte macam tuh
:D

anyway
like my mom said
juz SMILE honey!



p/s :: jangan aku sakit jiwa plak lepas ni dah  :D

Monday, February 27, 2012

loser ?!

i am a LOSER
:'(

dulu aku x macam nih
dulu selalu melawan
selalu maki hamun orang
xde yg berani wat hal gn aku
panas baran kot*
selalu wat hal
kaki jalan
memang teruk

tapi
skrang
bila aku blajar nak jadi
lemah lembut
jadi penyabar
jaga mulut
law dulu men lepas je mulut aku ni
*mulut xde insuran

tapi bile aku try berusaha nak jadi *gadis*
ni plak yang jadi

Ya Allah
jangan la bg aku marah2 lagi
aku tanak
tp .. keadaan memaksa aku
jangan sampai aku wat hidup dia merana *seumur hidup
law nak rasa aku ok je...

aku masih boleh pkir with waras lagi
tp once aku dah wat
mmg xde word  ' MAAF' lagi dari aku 

huh! sabar
mak kata law x tahan and x boley saba balik umah
yess!
hanya mak aku je yang paham

tape.. SABAR ek mak?
ok..
hope aku dpat sabar*

:D 








masalah

ok. morning
assalamualaikum
selamat pagi blogger :D
masalah.. its normal kan?

but its not a normal prob..
erm..
cmner nk ckp ek..

tah lah..
mb probs ni from me..but
erm... anggap salah sendiri je lah...
bkn semua manusia macam kita kan?..
puiiihh =.=''
gat ko bek sgt?!!
padahal cam the devil dah perangai kau uh..!

bhahaha :D
actually is that problems or challenges?
really wondered... erm..
btw.......


anyway my p/s is :: beat your problems today n move foward
stop being sad and be awesome instead okeyh Aien!?!


Friday, February 24, 2012

RINDU

serious aku sgt rindu kan 'dia'
da beberape tahun aku gn dia 

ada dalam 2 tahun kot aku gn dia
tapi sknk dah berpisah, putus
serious aku mmg rindu giler

ada nya dia dalam idup aku
menjadikan aku senang sikit
kalau aku kabur dengan hidup aku

dia lah yang terangi
tunjuk kan aku jalan yg lurus
my way~
but now
dia tinggal kan aku
eh! ke aku yg tinggal kan dia?
*lantaklah! yg penting aku nak kata dia tinggal kan aku
hidup aku makin susah tanpa dia
emak marah2 sbb aku tinggalkan dia dan pergi pada
yang baru

tapi aku terpaksa
sbb dia pun bkn ingat kat aku lagi

emak suh aku berbaik gn dia
tapi aku kata, aku perlukan masa

selagi ada parut ni 
aku tak nak berbaik gn dia





p/s :: RINDU sangat ngan CERMIN MATA aku!
wahai cermin mata.... bila lah aku nak repair ko ek?

masing-masing

ok. kawan2
selamat pagi
morningggg !

aku sebenarnya bosan giler nih!
tp tetibe td, dlm kebosanan ni
member aku call then dia menangis tak tentu pasal
dah macam ape dah aku tengok..
dalam setengah jam dia menangis
*dia call aku untuk nangis selama setengah jam!?

ok. dia ada masalah
dia gaduh gn BF dia
naseb aku xde BF. bhahaha :D

eh! jahat nye aku
erm... btw dia mntak aku settle kan

* maap kawan
aku bkn tanak tolong
tp aku x berani nk masuk campor hal manusia laen nih

masing-masing punyer hal okeh?!
BF kau tu pon membe aku 
aku tanak berpihak pada sape2
pandai lah korang nk settle an

masing-masing da besa kan?

GOOD!  :D

Thursday, February 23, 2012

buang masa

ok. buang masa
saya sedang buang masa!
bhahaha  :D

okeh. sekurang kurangnya saya buang masa dengan  benda yg elok ok.
means saya xde lah wat bnde yg kurang elok
*tibe-tibe menggunakan saya as kata ganti nama?
bhahaha  :D

ok. now talk seriously
aku buang masa time keje ni dgn nengok video ENCIK MIMPI
sedangkan video dia bkn ada gambar pon
atau animasi yg boley bagi aku ketawa
sekadar blank kelam itam legam
tapi 1.. 
aku rasa teruja nak tgok video dia sbb ada caption yg
boley membuatkan aku ketawa
seorang diri bagaikan orang gile
yang sakit jiwa dilanda
angin tsunami dan ombak rindu yang
merindui suara ENCIK MIMPI
*apa yg kau merepek ni hah?!

ok. aku law sehari x dgr suara ENCIK MIMPI ni
mmg x tidur aku
bhahaha  :D

aku suka suara dia okeh!?
*x slh pon kan?
:D
ok 
bhahaha  
dah2.. nk sambung wat keje  :D

*really nak wat keje la ni  =__=''

Wednesday, February 22, 2012

Sekolah Saya :D







Assalamualaikum ...... :D


mulakan hari dengan senyuman :)


mualakan hari? dah nk malam dah pun..


bhahaha :D

ok.tetibe aku rindu pada sekolah menengah aku


kat situlah aku jadi setan


kat situlah aku jd macam malaikat


semunya bermula disitu 


SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN
SULTAN MUHAMMAD SHAH,
PARIT, PERAK

seriusly aku tersangat rindu :(

kat bawah ni ada sedikit sebanyak mengenai sejarah sekolah aku dulu
dulu? 
ah! lantaklah pengunaan bahasa yang tonggang terbalik dah nih..
perut aku lapo ni :D


SEJARAH 
SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN MUHAMMAD SHAH,
PARIT, PERAK











SEJARAH SEKOLAH : Pada 1 Julai 1968, sekolah ini memulakan peranannya sebagai institusi pendidikan dengan nama Sekolah Menengah Penghantar Melayu (SMPM).
Nama tersebut digunakan bertujuan untuk memisahkan daripada sekolah Menengah Iskandar Shah (SMIS) yang menggunakan Bahasa Ingeris sebagai bahasa penghantar.
 Apabila SMIS menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa penghantar sepenuhnya,
 nama SMPM dirasakan tidak lagi begitu sesuai. Justeru, timbul cadangan untuk menamakan sekolah ini sebagai Sekolah Menengah Sultan Muhammad Shah sempena nama Sultan Perak ke-14,
 yang makamnya terletak di Pulau Tiga, Kg. Gajah.
Pada tahun 1980 rasmilah sekolah ini dengan nama Sekolah Menengah Sultan Muhammad Shah sehinggalah ke hari ini. Pada tahun 1968 hingga 1989,
sekolah ini hanya mengadakan proses pengajaran dan pembelajaran dari tingkatan satu hingga tingkatan tiga. Seterusnya pada tahun 1990 sekolah ini semakin berkembang dan mampu mewujudkan kelas dari tingkatan satu hingga tingkatan lima. Dari segi kemudahan fizikal, sekolah ini mempunyai pejabat pentadbiran, bilik guru, makmal sains, pusat sumber, koperasi sekolah, bilik operasi kurikulum,
asrama, kantin dan lain-lain kemudahan asas. Pada 1 Disember 1991, sekolah ini diamanahkan untuk mengurus hal ehwal pentadbiran asrama putera yang pada
 asas pembinaannya untuk Sekolah Menengah Iskandar Shah.
Penghuni asrama terdiri daripada pelajar-pelajar Sekolah Menengah Sultan Muhammad Shah dan
 Sekolah Menengah Iskandar Shah. Tetapi, pada bulan Januari 2002, penghuni asrama hanya terdiri daripada pelajar-pelajar sekolah ini bertujuan untuk memudahkan urusan pentadbiran asrama. Pada bulan Ogos 2007, bangunan asrama putera (bekas bangunan kayu sekolah lama)
telah dirobohkan untuk untuk tujuan pembinaan asrama baru yang serba lengkap. Pada tahun 2000, Jabatan Pelajaran Negeri Perak telah memberikan kebenaran untuk
 membuka dan memulakan sesi pengajaran dan pembelajaran kelas Sains Tulen. Hal ini bertujuan untuk melahirkan para pelajar yang dapat menjuruskan diri dalam bidang sains dan teknologi agar bersesuaian dengan hasrat kerajaan dalam menuju era Wawasan 2020.
 Pada pertengahan tahun 2001 sekolah ini telah memperoleh sebuah bangunan makmal komputer, sementara bilik ekses telah dibuka pada tahun 2007.
 Program Pendidikan Khas Bermasalah Pembelajaran telah dibuka pada awal Januari 2002. Para pelajarnya terdiri daripada murid-murid sekolah rendah yang
dikategorikan sebagai menghadapi masalah pembelajaran. Pada tahun 2002 sekolah ini mendapat sebuah lagi bangunan tiga tingkat (penyerahan rasmi pada 7.7.2003) yang mempunyai kemudahan yang serba lengkap.

























segalanya bermula disini :D

MISS ! =__=''

fanatik

ok. bertittle kan FANATIK...
aku tersangat fanatik satu suara  ni..
sangat sukakan lagu-lagu dia and suara dia

DIA ialah

-


-


-


ENCIK MIMPI

ada yang x kenal encik mimpi ni..
actually aku pun x knal, sbb dia t0o mysterious sesangat
but aku knal dia melalui laman sesawang YOUTUBE

laman sesawang ke youtube nih?
ah! lantaklah..
bhahaha  :D
yg penting aku sangat lah minat kat suara dia 
sampaikan aku download sume video yg dia wat
yg ada kaitan sesikit pon aku download juge ok! bhahaha  :D

nmpak x betapa fanatik gn suara dia. 
c0ol sbb suara dia x lah control sgt.

di bawah ini terdapat satu video dia 0r song dia yg aku sgt suke 
(ekceli sume video dia aku suke)
:D
bhahaha 
walaupun dia nih x pena nak tunjuk muka dia
yang penting aku mnat dia
cehhh.. dari explaination aku cm  
VOCAL BUKAN SEKADAR RUPA lak
enjoy ok !!!

video

S.U.K.A -by Encik Mimpi



video

Kisah Cinta Facebook -by Encik Mimpi








p/s  :  rupa bukanlah segalanya
kebahagiaan bukan melalui rupa
kebebasan bukan melalui harta
kehidupan sebenar terletak pada HATI

ada kaitan ke ngan entri aku kali ni?
hantam sajalah labu  :D


Destiny

more HARDWORK ?

unique ?

Friday, February 10, 2012

Raya di Fakulti/Jabatan aku (JRKV)

bersama housemate  :: syeera

bersama roomate  :: ekin

bersama fakulti-mate :: eha

with fakulti-mate :: fazlyn

nampak x muke aku yang kebuluran tu?  :D

KAMI ::
kiri : yana, aien, aqma, azie

contact budak kecik ~

h0la !!!

okey... kengkawan kuh sekalian...

ada beberapa cara tuk contact aien nih ::






f) call -  maxis =_=''  017 515 6026
             celcom =_='' 013 424 6195

g) email - airiz1228@yahoo.com
               aien1728@ymail.com





tentang aien





ok. Assalamualaikum......   :D

selamat berkenalan !

nama : Nurul Aini Binti Ros
tarikh lahir : 17 september 1992 hari khamis
tempat lahir : Ipoh, Perak


hobi : sgt gemar baca komik 
         dengar music
         tengok movie
         hangout gn memember
         dok depan laptop dan berlaman sosial
         blogwalking


okie dokie...
that's all bout me..
we'll continue soon okeh...?!

trick !!!



* camera trick  = cool !

great average small














* great people talk about ideas
average people talk about things
small people talk about other people

pengorbanan seorang isteri








agak2 apa perasaan korang law jdik mcm dia

panadol versi facebook











untuk yang rase x boleh hidup tanpa facebook =__=''
hahahahahahaahahaahahahaaha  :D

Thursday, February 9, 2012

gUnUng jErAi !

assalamualaikum...
today, tetibe teringat kat kawan2 yg ke gunung jerai, kedah
masa pergi nih, ktrang Politeknik Ibrahim Sultan  menghantar wakil seramai
10 0rang ...
iaitu

4 org permpuan ::
saye (nurul aini)
mimi ( syamimi syuhada)
leda (siti haleda)
aimi (nur aimi)

dan 6 org 'HERO' poli  ::
abg syami (ahmad syahmi)
abg daus (mohd firdaus)
abg ajie (mohd nazri)
abg sabri ( mohd sabri)
abg aminul (aminul asrap)
dan membe aku
marol (qamarul  nasri)

genap 10 orang yang pegi..

program ni under poli.. so..
x kesa sape2 yg nk g un bley...
but ade pemilihan ckit lah..
huhu..

seronok sgt g gunung jerai nih
maklumlah 1st time pegi
so jakun jap rr~

anyway nme program ue 

'' ULTIMATE INTELLIGENT STUDENT 2011''
venue :: GUNUNG JERAI, KEDAH, MALAYSIA
date :: 12 - 15 august 2011 (law x slah la)

okeh...
t aku p0st kan pule gmbar2 
shot sanasini
snap sanasini ue
ok..?


p/s ::  ramai kenalan yg aku knal at sne.... wee~ dorg sume bek2..

Tuesday, February 7, 2012

sayang atau cinta...?

sayang atau cinta?
mane yang korang akan pilih..?

sayang akan kawan?
cinta akan kawan?

aku sendiri masih x paham.. ape tu sayang?
ape tu cinta?
mungkin sbb aku ni agak lurus psal bnde2 ni
xde pngalaman  yang betul..
 aku keliru lah..
tapi rase nye biar sayang kawan
dan 
elakkan cinta kawan
sebab......
-
-














-
-
-
-
-



aku sendiri xdapat huraikan sebab nya...


p/s  :: jgn lah bercinta ngan kawan ! 
          >> PENAKUT<<

Saturday, February 4, 2012

gUnUng lEdAng !

finanlly.....
Assalamualaikum...
hahaha

aku sgt bahagie wla0p0n letih gler..
but best sgt..!

semalam gerak gi MUAR = kg si Acap
walau p0n letih drive..
tp kami sampai dengan selamat nyer
 doa diketuai oleh abg isham  telah di bacekan
kami pon bertolak..
dalam pukul 10.00 malam kami berkumpul di petronas berdekatan
sebanyak 3 buah kereta konvoi ke Muar.

kami sampai lebih kurang dalam pukul 2.00 pagi.
keesokan harinya, iaitu ari nih...!
= pagi tadi kami bertolak ke gunung ledang..

selepas kami berjalan-jalan di dataran..
kami pun gerak ke gunung ledang
mendaki lebih kurang setengah jam kami pon tiba..

n after mandi2
makan2
minum2
dating2
posing2
gambar2
snap sanasini
dan sebagainya
kami pun bertolak pulang ke rumah...


cite aku ni skema sgt kan....?
hahaha~
okeh.. dah.. 
jnji korang bace da le.. 
t aku post kan gmbar2 yang kami sume tgkap..
but not now.. sbb aku sgt lah mngantok + nk pengsan dah.. huhu
orite..
tunggu kan kemunculan gmbar lak pas nie :D


p/s :: t law nk g gunung ledang boley lah ajak aku lagi... hahaaha
sumpah best sgt !

Wednesday, February 1, 2012

mari keluar~

melihatkan de tittle kat atas~
iya..
keluar..

lepak2 gn membe mmg seronok.
lagi2 yg 1 kpale gn kite..

ktrg plan nk g GUNUNG LEDANG~
awesome!!!
aku x penah pegi ok.
so, cam jakun jap r kan..
mb grak dalam 2 kete lah kot..
x kesa lah bper kete pon.. yg penting aku nak g 
sebab x penah g ledang...
cian aku~
=.=''

aku try apply cuti la... 
x kn nk ponteng lak.. x bek lak..
so, hope bez kat sne..
hahahaha~!!!

doakan kami semua selamat okeh...?
hope akan lancar dan perjalanan kami selamat
aminnnnnnnnn  :D




p/s :: sebenarnye nk tulis pasal sakit ati aku pd org..but lbey baek aku mengadu pade ALLAH kan...?  :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...