Thursday, April 5, 2012

lelaki matang VS lelaki kurang matang



Lelaki MATANG


·                kalau ade awek buat masalah atau sesiapa ade wat masalah dgn laki nie, dia takkan terus maki hamun atau marah2 tak tentu hala, sebaliknya dia akan tanya dulu.
·                tak suka msg sgt dan dia lebih suka call terus.
·                pandai berborak dgn org tua, beramah mesra dgn org tua tak kira dia kenal atau tak.
·                bukan seorang yang cepat marah/baran    
·                suka berjenaka..lawak yg kadang2 ade maksud tersirat
·                seorang yg pemaaf dan cepat faham situasi 
·                kalau dia marah atau merajuk pun mungkin kejap dan akan reda beberapa minit kemudian  
·                pemakaian lebih kemas dan tidak terlalu mengikut fesyen semasa asal kan bergaya.  
·                lebih mementingkan perhubungan ke arah yg lebih jauh, komitmen yg tinggi ---> aku suka ni ^_^  
·                agak cool dan control and blagak cool  
             





Lelaki KURANG keMATANGan

·                cepat marah kalau berlaku sesuatu kejadian. hot temper  
·                ber'msg jenis tak reti nak henti. kalau boleh nak bw masuk hp time mandi skali dan msg bgtau yg dia tgah mandi   
·                kalau buat lawak kadang2 lawak tu x lawak tp gelak gak. 
·                kalau berjalan dgn pasangan kalau boleh pegang/peluk xnak lepas.over drp org yg dah kawen
·                cuba perhatikan couple yg masih bersekolah dgn yg dah x bersekolah..nampak beza x kalau korg g jalan kat mane2 mall?
·                pemakaian kalau boleh nak ikot fesyen dan orang akan pandang dia sampai langgar tiang.fuuyyoooo    
·                kalau jenis ade kapel..nak merajuk/marah kne lebih dr seminggu..erk!
·                selalu buat keputusan terburu-buru tanpa pikir panjang.
·                kurang pandai menghormati org tua.   --> aku rijek orang macam nie. huh!



p/s :: agak-agak lelaki di luar sana, korang ada kat stage mana yek?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...