Saturday, August 11, 2012

its a normal day
erm... Assalamualaikum

korang.. nak tanye sikit
korang pernah tak rase ditinggalkan??? Rase macam tak diperlukan..
Normal people akan merasakan benda or perasaan macam nih
its normal
tapi kalau yang korang rase tak take care korang tu mak atau ayah mesti sedih kan...?
macam tu la aku rase sekarang..
tapi ade perbezaan cikit lah..

Ntah lah.. perasaan jer tu... erm... -.-''

btw,  aku ade cerita sikit nak kongsi nih..
its about : "Sakit Tulang Belakang"

antara puncanya ialah STRESS/TENSION
mungkin sebab ni lah aku salah seorang penghidap penyakit ni
tapi aku bersyukur tak seteruk pesakit lain

stress atau tension ni ialah respon tubuh seseorang dalam menghadapi pelbagai tuntutan dalam kehidupan. Tuntutan-tuntutan tersebut mungkin merupakan perkara-perkara yang datang dari luar atau dari diri sendiri.

cara-cara yang boleh kita amalkan bagi mengelakkan sakit tulang belakang ni adalah dengan cara
mandi air suam : bila kita mandi air suam, tubuh dan otot kita dapat direhatkan dan dengan cara ini kita dapat merehatkan otak juga.

atasi stress : atasi tension dengan cara tidur sejenak-ambil masa untuk tidur sebentar.
kerap ketawa : kerap ketawa juga boleh membuatkan seseorang itu melupakan sejenak masalah yang dihadapinya.
dan cara yang aku selalu buat (hehe ^_^) : menangislah sepuas hati. Bila kita menangis hati kita rasa lega sangat. mungkin orang akan cakap perempuan ni lembik, kuat nangis. tapi sebenarnya hati perempuan ni lembut, halus. hanya dia yang paham apa yang dia rasa..


hurm.. -.-'' btw ok la
aku dah ngantok sangat dah ni. nak tido. sok pagi nak bangun nak sahur and sambung wat assigment yang berlambak tuuu... -_____-''



p/s : nak sambung hobi baru ^_^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...