Monday, January 14, 2013

Trip to Malacca ^_^

Assalamualaikum U allz ^_^
I hari ni akan ke Malacca .
haha . kelas kau maria .
haaaa .

First time tau I nak ke Malacca nih .
tak sabarnya ....
btw , I takde for 3 days .
so , jgn nakal2 ok ?
hahaha

Malacca , here I come . hihihihi





Sunday, January 13, 2013

Why I ? ^_^

hello .
well Assalamualaikum World .
hehe .

U all nak tahu tak . 
tadi I online twitter .
tak sangka lah U all , ade yang bce blog I nih .
ingatkan SS .
haha . ^_^

hah . 
lepastu , dia tanya .
kenapa U - means I lah .
why U gelarkan diri U skrang nih I ?
--> Then I  pon jawab lah .

--> because , ade kawan tegur I .
why gelarkan diri I ni 'aku'
kan tak manis , tak sopan .
I ni kan perempuan .
so , now . U know the answer right ? hehe .

then , dia tanya lg . why U tak update sangat ?
--> time management I lintang pukang . haha .

haha . 
betol tak U all ? 
kalau nak kata tak ada masa .
memang tipu lah . masa tu ada jer .
but , we yang tak pandai nak manage time kita dengan betol .
hahaha . ^_^


gambar takde kaitan antara yg hidup atau mati

p/s : nanti lau I gelarkan diri I ni nama-Aien lg geli kot . Juz nice if  Ms A or  A- stand for Aien . Ok ?

Saturday, January 12, 2013

berwajah baru ?


Hai hai U all ^_^

I tgok blog I nih membosankan . 
so , dengan inisiatif bru . 
I akan mengubah keseluruhan blog nih .
 termasuklah design .
colour .
header .
footer .
and semua lah .
so U all . 
nantikan kemunculan baru blog I ok ?

tapi jangan lah taknak datang tengok blog I nih lagi .
kesian I . *hukhukhuk*


p/s : ada idea tak nak ubah macam mane ? hehehe

Review Blog Bertuah



Assalamualaikum . ^_^

Jom join Segmen ni by -->  nasriz fardisza
 Sedap kan nama dia ? ^_^






p/s : Senang jer . Join lah . I join ^_^

Perhimpunan apa ?

halo ! halo !
tadi masa I online Facebook . I terbaca ramai post pasal perhimpunan pe tah .
I pon search lah kat GOOGLE .
then I dapat maklumat pasal perhimpunan tu .

apa yang I paham perhimpunan nih himpunan gabungan dari segala perhimpunan sebelum ini dari seluruh negeri dan Grand Final himpunan kebangkitan rakyat ini yang berkumpul di Kuala Lumpur untuk menuntut pilihan raya yang bersih salah satu matlamat utamanya . 

apa yang I mengarut nih ?
ntah . yang penting ni fahaman I .
hahaha .

I pon tak nak komen apa-apa sebab I ni tak berapa pandai nak berpolitik .
so , check it out ^_^

here gambar yang I GOOGLE tadi .
U all tengok lah . kot-kot
nampak gambar U all . 
kalau U all pegi lah .
hehe .

























ni perkongsian daripada seorang blogger -->  Solihin Zubir


 kenapa perlu turun Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112  

1. Himpunan Kebangkitan Rakyat #KL112  yang bakal dilangsungkan pada 12 Jan 2013 nanti bolehlah dianggap sebagai bapak segala perhimpunan. Kerana perhimpunan tersebut bakal menggabungkan himpunan Bersih, himpunan Hijau, himpunan Oren, Royalti dan pelbagai lagi NGO sebagai alternatif meluahkan rasa amarah rakyat setelah pelbagai tuntutan demi tuntutan diabaikan oleh kerajaan semasa.

2. Namun, seperti biasa akan ada pihak pro kerajaan semasa yang akan melabel peserta himpunan tersebut sebagai tidak bersyukur dengan negara kita yang sudah sedia ada aman ini katanya. Himpunan seperti itu akan membuatkan negara ini kacau bilau. Lucutkan kerakyatan peserta-peserta himpunan ini. Hantar mereka duduk Palestin. Bersyukurlah. Bersyukurlah. Blerghhhhhh.. Owh yaaa.. Himpunan kali ni tidak dipengerusikan oleh Ambiga kan? So?

3. Bagi yang kononnya neutral atau bencikan politik dan tak mahu ambil tahu hal politik pula akan berkata, daripada pergi ke himpunan kebangkitan tu, lebih baik bangkit tahajjud. Lepas ni ada la tu yang nak create gambar perbandingan himpunan kebangkitan vs bangkit tahajjud. Lepas tu, "Like & Share jika setuju". Heheh.. Memang betul kita disuruh berdoa. Tapi berdoa semata-mata tanpa usaha, pun tak cukup. Pergi himpunan semata-mata tapi tak solat dan berdoa pun tak guna. Biarlah seiringan.

4. Ulama, tok guru, ustaz-ustaz pun ramai yang turun kan sebab sudah muak dengan karenah Umno/BN. Haram celah mana perhimpunan ni? Syeikh Yusuf al-Qardhawi dan lain-lain ulama muktabar dunia juga berpendapat HARUS mengadakan demostrasi aman lebih-lebih lagi ia dibenarkan oleh perlembagaan sebagai cara untuk rakyat menuntut keadilan dan menyuarakan hak serta pendirian mereka. Malah gabungan suara rakyat yang ramai lebih didengari dari menyuarakannya bersendirian. Upsss.. Lupa. Syeikh Yusuf al-Qardhawi tu kan khawarij bak kata Ulama Muda Umno. Aku nak ikut ulamak. Aku takmau ikut ular dalam semak yang hanya tahu meneropong dari jauh.

5. Bro. Ini perhimpunan aman bro. Sebenarnya santai je bro lebih kurang macam Jom Heboh dan himpunan agung umno tu. Bezanya himpunan ini tak ada artis Kpop dan seksi. Hoi. Kenapa orang Umno/BN boleh buat perhimpunan secara aman tanpa sebarang gangguan, tapi bila penyokong Pakatan Rakyat nak berhimpun, dilabel pula sebagai himpunan haram. Tak cukup dengan pelbagai provokasi dan fitnah, siap sembur water canon, bom asap, sepak terajang segala. Bagi ceramah pun kena serang puak samseng. Bagi kuliah dalam surau kena baling kasut. Ini apa perangai ni? Siapa sebenarnya yang jadi penyebab himpunan yang asalnya aman bertukar menjadi huru-hara?

6. Sehingga ke hari ini aku masih terkesan melihat video dan gambar-gambar perhimpunan bersih 2.0 dan 3.0. Setiap kali melihatnya, rasa meremang dan berkobar-kobar melihat amarah rakyat yang sebelum ini bisu ditindas kezaliman. Jadi, aku nekad akan turun ke bapak segala perhimpunan ini. Aku mahu jadi sebahagian daripada gelombang kebangkitan rakyat. Bro. Ini bukan soal parti. Taksub kepada parti hanya akan membuatkan kita buta kebenaran. Ini soal kesejahteraan rakyat. Buat apa lagi nak simpan kerajaan korup macam tu? Aku lebih rela memilih Pakatan Rakyat daripada memilih Umno. Kenapa? Itu aku akan jelaskan dalam entry yang lain dengan lebih terperinci. Mesti baca nanti! Bagi celik sikit mata tu.



p/s :  I takde ape nak komen pasal nih . sebab I ni tak berapa pandai dalam POLITIK . but , amek tau jugaklah pasal this thing .

credit to : Solihin Zubir , Encik Google

6 Kebaikan Mandi Sebelum Subuh



‎Assalamualaikum everyone ? nak tanya dulu korang dah mandi belum ? hahaha .
OK . Today I wanna share u something interesting information .

and .
Thats it ^_^





6 KEBAIKAN MANDI SEBELUM SUBUH

Berikut antara kebaikan yang dikenal pasti mengenai mandi sebelum subuh.


1. Kulit lebih lembut dan halus


pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.

2. Melancarkan peredaran darah

jika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih.

3. Meningkatkan kesuburan

kesihatan tubuh badan manusia akan mendapat reaksi yang positif apabila anda mandi pada waktu pagi. ia dapat meningkatkan hormon testosteron pada lelaki dan hormon estrogen untuk wanita.

4. Mengurangkan risiko darah tinggi

untuk anda yang memiliki penyakit darah tinggi, mungkin ini merupakan salah satu cara untuk anda mengurangkan penyakit anda. Insya ALLAH, dengan izin ALLAH, jika ia diamalkan selalu, penyakit anda akan pulih.

5. Mengurangkan tekanan serta tenang

air yang sejuk akan melancarkan kembali peredaran darah setelah lama berbaring. buat anda yang mengalami depresi, inilah cara yang terbaik utk anda menghilangkannya. oleh itu, ubahlah tabiat kpd mandi pagi sebelum subuh.

6. Meningkatkan sel darah putih

mandi dengan air sejuk, ia akan meningkatkan sel darah putih di dalam tubuh badan. apabila sel darah putih banyak, maka daya tahan penyakit dan tubuh badan boleh melawan virus. oleh itu, anda tidak mudah untuk dijangkiti dengan sebarang penyakit.


p/s : apa lagi . marilah kita mengamalkan nya . ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...