Wednesday, May 15, 2013

Study ke ? Kerja ke ?

Assalamualaikum . . . hai hoi hey hey hey!

salam satu Malaysia. korang sihat tak? aku?  jappp... fikir sekejap. sihat kot.
huhuu.... penat lah. baru lepas siap masak tengahari. hahaha. laju tak  aku masak tengahari. biasalah.
i ni kan tengah part-time jadi bibik kat rumah plus jadi baby sitter tuk kakak aku tu. yer lah. diakan kerja. aku ni bila tah nak dapat kerja. hope ada lah rezeki tu nanti.

sekarang ni lah kan, aku tetiba terfikir masa aku tengah dok best masak tadi. kalau tetiba aku dapat offer study macamana ek ? ye lah. aku sendiri tak tau macamana. naluri wanita aku ni nak belajar. tapi mak suruh cari kerja. nak cari kerja pun mak asyik larang yang jauh-jauh. habis tu acanno? cer cite sikit....?


Omell tak budak nih?! hihihihi



tapi apa salahnya kalau aku sambung belajar. aku baru study sampai diploma je kot. di ulang sekali lagi DIPLOMA je kot! bukannya aku nak belajar sampa tua pun. tapi apa salahnya belajar sampai tua pun kan? hehehehe. by the way, macamana ni? korang ada cadangan nak belajar ke nak kerja? tapi kalau nak kerja pun bukannya ada degree ke apa ke. gaji sikit. macamana nak hdup dengan gaji skit. memanglah gaji bukan pengukur kepada berjayanya hidup seseorang tu atau sebahagia mana. tapi untuk menjamin kehidupan yang sedikit selesa. itu jer.


berdasarkan gambar, nampak sangat stress ! hahahaha


so, uallz jangan kata I ni mata duitan ok?! hahaha. taklah. kadang-kadang perlu jugak jadi mata duitan. tapi jangan selalu dan tamak! remember, orang tamak selalu rugi. tapi kalau tamak dan BIJAK kadang-kadang untung jugak. hihihihi . apa lah ekau ni jang.



p/s : Stress aku hari nih. pepagi buta mak aku menjerit suruh keluar cari calon suami. bukannya cari kerja..! apa lah mak nih !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...